Laten we onze kinderen in de kou staan?

Vandaag lezen we in de media dat weinig van de bestaande schoollokalen al klaar zijn voor een mogelijke nieuwe coronawinter. Alleen recent gebouwde scholen hebben mechanische ventilatie die er voor zorgt dat vervuilde lucht wordt afgevoerd via luchtkanalen. Scholen zonder mechanische ventilatie handelen op basis van CO2-meters. Wanneer deze een te hoge waarde aangeven moeten de ramen worden open gezet. En dat met deze torenhoge energieprijzen.

Scholen die hun energietarieven vooralsnog een tijdje vast hebben staan zullen niet direct problemen krijgen met de stijgende energiekosten. Maar voor scholen die op dit moment wel te maken hebben met de stijgende energiekosten is het lastig in te schatten wat de gevolgen zullen zijn. Wanneer er meer geld naar energie gaat, kan er minder besteed worden aan onderwijs.

Een dikke trui zal in veel scholen een onderdeel uitmaken van het “winteradvies”. Dit komt vooral door het werken met extra open ramen en deuren in verband met de coronamaatregelen. Scholen zijn ook wel bezig om ventilatiesystemen aan te laten leggen, maar worden geconfronteerd met twee problemen. De eerste is de hoge kosten voor het aanleggen van ventilatiesystemen (maximaal 30% van wat moet worden uitgegeven is te betalen met subsidies) en de tweede is een ernstig tekort aan materialen, grondstoffen en personeel in de installatietechniek.

De eerder genoemde maatregelen zorgen niet voor een geheel schone lucht in de klaslokalen. We kunnen echter pas van schone lucht in klaslokalen spreken als niet alleen het CO2 gehalte op het juiste niveau is gebracht (minder dan 900ppm), maar ook de aanwezige virussen, bacteriën, schimmels, pollen, fijnstof en vluchtige organische stoffen worden aangepakt.

Wij hebben ons als JBTledEurope BV gespecialiseerd in luchtreinigingsinstallaties met UV-C LED verlichting onder de merknaam ViRoTower®. 
De ViRoTower® zuigt de omgevingslucht aan en kan tot 1500 m3 reinigen. In ruimtes tot maximaal 200m2 wordt de lucht meerdere malen per uur volledig automatisch ontdaan van virussen, bacteriën, schimmels, pollen, aerosolen en fijnstof. Dit met een effectiviteit van 99,995% die bereikt wordt door meerdere filtratietechnieken en UV-C lichtbehandeling. Deze resultaten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd door onafhankelijke onderzoekinstituten.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Je kunt ons ook bezoeken op de beurs KindVak 2022 van 28 september t/m 1 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch op stand 107A.

Bron: https://www.tubantia.nl/binnenland/ook-deze-winter-nog-ramen-open-en-dikke-truien-aan-in-klaslokaal-en-dat-met-torenhoge-energieprijzen~a2e68187/?cb=75a56e2082bbab718525d8c1b30178ee&auth_rd=1